Otteluennakko Yilves- GFT
2.3.2020 18:51 Uutiset / Naiset FS

.

Ylöjärven Ilves kohtaa runkosarjan viimeisessä kotiottelussaan GFT:n urheilutalolla lauantaina. Runkosarjan sijoitukset kärjen osalta alkavat hahmottumaan ennen kahta viimeistä kierrosta, eikä sarjan mielenkiintoisuus suinkaan ole laskussa. MuSaFutsal tarrasi vahvasti sarjan ykköspaikkaan voittamalla kotiottelussaan GFT:n. Liigan kakkospaikalle sunnuntain jälkeen siirtyi ACE voitollaan FC OPA:sta. Sijoitusta sarjakakkosena ja suoraa välieräpaikkaa hamuavat kovasti vielä myös Ilves FS sekä GFT. Pudotuspelirajan tuntumassa on äärimmäisen tiukkaa kahdesta viimeisestä paikasta. Ylöjärven Ilves säilytti tappiosta huolimatta sarjasijoituksen viidentenä pisteillä 26. Takaa puhkuvat tasapisteissä 24 FTK-Tornio sekä FC Sport-j.

Seuraavalla kierroksella kohtaavat keskinäisessä ottelussa FC Sport-j ja FTK-Tornio. Viimeisessä sarjaottelussaan FTK-Tornio saa vieraakseen FC OPA:n ja FC Sport-j puolestaan matkaa Team Vanpa:n vieraaksi Vantaalle. Ylöjärven Ilves kohtaa kotiluolassaan GFT:n ja Kauppi Sport Centerissä Ilves FS:n. Vuori on korkea kiivettäväksi Ylöjärven Ilvekselle, muttei suinkaan mahdoton. Ylöjärven Ilveksen seuraava vastustaja, hallitseva liigamestari ja tämän vuoden Final4 -voittaja GFT on pullollaan erinomaisia pelaajia. Maajoukkueen vakiokasvot kapteeni Siiri Perälä, Daniela Tjeder ja Maiju Hirvonen johtavat joukkueen peliä. Toki tähän listaan voisi lisätä kaikki muutkin espoolaisten kokoonpanoon kuuluvat. Laadukas joukkue on kyseessä ja YIlvekselle iso haaste. Ennen seuraava ottelukierrosta naisten futsal-maajoukkue leireilee 3.-5.3.2020 Eerikkilän Urheiluopistolla. Ylöjärven Ilveksestä leirille saivat kutsun kapteeni Sini Sutinen sekä maalivahti Saara Viitanen. Varalla leirille on myös Emmi Rauhala.

Ylöjärven Ilves ei tarttunut ensimmäiseen ottelupalloon Oulussa. Kolmen pisteen voitolla Ylöjärven Ilves olisi liki varmistanut paikan jatkopeleihin, mutta tällä kertaa vain olisi, sillä FC OPA ratkaisi ottelun käytännössä jo ensimmäisellä jaksolla johtaen selvin lukemin 4-0. Toisella jaksolla Ylöjärven Ilves paransi peliään ottelun päättyessä kuitenkin FC OPA:n voittoon lukemin 7-3. Numerot eivät jätä selittelyille tilaa, eikä edes ontuvasti tuominnut ja toiminut tuomarikaksikko ole riittävä selitys millään tavoin kehnoon esitykseen. FC OPA käytti maalipaikkansa tehokkaasti ja halusi enemmän voittaa ottelun. Näennäinen Ylöjärven Ilveksen ensimmäisen 5 minuutin hallinta ja useat tarjoutuneet tuhannen taalankin paikat jätettiin tällä kertaa käyttämättä. Loppupelin osalta suorastaan tarjoiltiin tanhutahdit FC OPA:lle. Oululaiset eivät jättäneet tilaisuutta käyttämättä ja nousivat samalla karsintapaikalle ohi KaDy:n.

- Päävalmentaja Vesa Parviainen, Oulussa tuli lunta pahasti tupaan. Todellinen pisteiden karkauspäivä? "Kyllä, vaikka tiesimme ja tiedostimme vastustajan vaarallisuuden. Epäonnistuimme kuitenkin kaikilla osa-alueilla valmennus mukaan lukien. Vaasan pelin jälkeiset hyvät tunnelmat kyllä hävisivät kuin pitkän paluumatkan lumipyry tuuleen. Tällä hetkellä on kieltämättä hieman tyhjä olo. Tämä taistelu hävittiin, mutta katseet ovat eteenpäin. Kerätään pelimerkit lattialta ja keskitytään seuraavaan tapahtumaan."

- Seuraavaksi kotiluolan portteja kolkuttelee kestomenestyjä GFT. Millä keinoin merkit maalaillaan seuraavaan otteluun? "Matka vuorelle on vielä kesken. Nyt palataan perusleirille ja perusasioihin. Teroitetaan hakut ja lähdetään uudestaan yrittämään huipun valloitusta. GFT on yksi korkeimmista vuorista. On helppo todeta, että nyt lähdemme todella parantamaan tekemistämme. Tiedostamme vastustajan vaarallisuuden, mutta pyrimme pelaamaan tämän kauden parhaan pelimme tähän kohtaan."

Viime pelin otteluraportti ja maalikooste:

http://www.yilvesnaiset.net/ottelut/nafuli.htm#naf...   
Lisää uutisia
Futsal
«  Kesäkuu   »