Naisten Futsal Liiga kausiennakko
2.10.2020 12:31 Uutiset / Naiset FS

-

Naisten Futsal-Liigan kausiennakko 2020-2021

Naisten Futsal-Liiga käynnistyy kauden 2020-2021 osalta lauantaina 10.lokakuuta. Liigan runkosarja pelataan kahdentoista joukkueen kaksinkertaisena sarjana, joista kahdeksan etevintä joukkuetta jatkavat pudotuspeleihin. Joukkuemäärä on lisääntynyt viime kauteen verrattuna kahdella. Koronapandemia päätti kauden 2019-2020 juuri ennen päätöskierrosta. Pandemiasta johtuen myös liigakarsinnat jäivät pelaamatta. Näin ollen yksikään joukkue ei tippunut Futsal-Ykköseen, mutta Ykkösestä Futsal-Liigaan nousivat FC Halikko ja Kaustisen Pohjan-Veikot.

Ennakkosuosikit

MuSaFutsal

Porilainen MuSaFutsal päätti viime kauden runkosarjan kärkisijalla. Taktista futsalia Porissa peluuttaa maajoukkueen valmennusryhmään kuuluva Juha Helander. Joukkuetta kohti kunniaa johdattavat kauden 2019-2020 liigan tähdistökentälliseen valitut Elina Setälä ja Netta Hannula. Samassa palkintogaalassa palkittiin vuoden nuorena pelaajana vikkeläjalkainen Jasmin Ylikraka, joka on omiaan tuottamaan vaikeuksia vastustajille nopeilla rytminmuutoksillaan. Porilaiset saavat maalivahtiosastoonsa vahvistusta, kun Martta Perälä vaihtaa Kampuksen Dynamon vihreän pelipaidan MuSan väreihin. MuSa menettää alkavalle kaudelle ainoastaan Jenna Oksasen, joka sijoittui joukkueen sisäisessä pistepörssissä neljänneksi.

AC Estudiantes

AC Estudiantes eli tuttavallisemmin ACE on toinen kovista tamperelaisista naisfutsalseuroista. Hervannassa kotipelinsä pelaava ACE päätti viime kauden runkosarjan kakkospaikalla. Tälle kaudelle joukkueen pitkäaikainen kakkosvalmentaja Jani Timmerheid nousee päävalmentajaksi. Täytettävänään hänellä on Jussi-Pekka Penttisen saappaat ja kauluspaita. Tamperelaiset menettävät Oona Jaatiseen Ilvekseen, mutta saavat tilalle Italian ammattilaiskentiltä palaavat Tiia ja Maria Ropasen. ACEn kapteenina jatkaa viime kauden tähdistökentälliseen valittu Sini Lauermaa.

Golden Futsal Team

Espoolainen GFT viimeisteli viime kauden runkosarjassa eniten maaleja koko liigasta. Viihdyttävää futsalia pelaava joukkue tihkuu yksilötaitoa sekä maalintekovoimaa. Kauden 2019-2020 pistepörssin voitti maajoukkueen tähtipelaajiin lukeutuva Daniela Tjeder. Tjederille tulitukea antavat Siiri Perälä, joka laukoi viime kaudella enemmän kuin maalin ottelua kohden, ja kliininen viimeistelijä Johanna Vasara. Alkavalle kaudelle GFT:stä pois siirtyvät Karoliina Kröger, Ilona Mikkelä sekä Tuula Siren. Espoolaiset saavat mielenkiintoisen pelaajan, kun Ropasten tapaan Italian ammattilaiskentät Suomen parketteihin vaihtaa Emilia Jokisalo. Ennakkoon voisi odottaa, että taitava Jokisalo istuu kuin valettu Golden Futsal Teamin pelitapaan. Myös Sandra Lind saapuu FC Sportista kuljettamaan espoolaisia kohti mitaleja.

Ilves FS

Suomen menestyneimpiin futsalseuroihin lukeutuvaa Ilvestä ei voi koskaan unohtaa, kun puhutaan ennakkosuosikeista. Keltapaidat päättivät kauden 2019-2020 runkosarjan neljännelle sijalle. Joukkueen kapteeniksi palaa neljä Suomen mestaruutta Ilveksessä voittanut Mira Teittinen. Maalilla jatkaa tähdistökentällisen maalivahti, äänekkäästi peliä ohjaava Emiilia Syvänen. Uusina vahvistuksina joukkueeseen saapuu Jenna Oksanen MusaFutsalista ja Oona Jaatinen ACE:sta. Joukkue vilisee maajoukkuepelaajia ja kirkkaimpana tähtenä tuikkii viime kauden pistepörssin vitonen Tiia Juntikka.

Haastajat

FC Sport

FC Sport tunnetaan tasaisena suorittajana. Viime kauden joukkue päätti samoilla pisteillä Ylöjärven Ilveksen kanssa, ja oli vahvasti matkalla pudotuspeleihin. Joukkuetta valmentaa kuumaverinen ja pelaajiltaan paljon vaativa Tomislav Krstevski. Krstevski peluuttaa vaasalaisilla vanhan liiton futsalia, josta on hienoudet karsittu pois. Pelityyli on osoittautunut Sportille toimivaksi. Joukkueen vaarallisin pelaaja on Pipsa Lahtinen, joka olikin osallisena lähes joka toisessa viime kauden osumassa. Hurjan vedon omaava Lahtinen menettää viereltään Sandra Lindin Golden Futsal Teamiin. Alkava kausi tulee osoittamaan pystyykö Lahtinen kantamaan joukkueen jälleen pudotuspeleihin, jopa ilman Lindiä.

Ylöjärven Ilves

Ylöjärven Ilves pelasi viime kaudella seurahistoriansa parasta futsalia. Y-Ilves oli kiinni ensimmäisessä pudotuspelipaikassaan ennen pelaamatta jäänyttä viimeistä runkosarjan ottelukierrosta. Joukkue ei kuitenkaan ole jäänyt murehtimaan menneitä vaan suuntaa katseensa jo tulevaan. Kesästä lähtien yhdessä valmistautunut ryhmä on jälleen valmis haastamaan jokaisen joukkueen. Kysyttäessä pelaajistolta joukkueen vahvuuksia vastaukset tulevat kuin yhdestä suusta, joukkuehenki ja yhtenäisyys. Nämä ominaisuudet yhdessä futsaltaitojen kanssa, joita tänäkin vuonna valmentavat Vesa Parviainen ja Junnu Peltomäki, tekevät joukkueesta vastustajia ajatellen vaarallisen.

Y-Ilves nojaa taktiikkansa tarkkaan puolustuspeliin. Futsalissa puolustus on jokaisen pelaajan vastuulla, mutta maalivahti toimii joukkueen viimeisenä lukkona. Maalivahtipeli on Ylöjärvellä hyvissä uomissa. Maalivahtikaksikon muodostavat maajoukkuerinkiin kuuluvat Saara Viitanen ja Helena Unkuri. Puolustuksen johtajana ja joukkueen kapteenina toimii viime vuosien tapaan maajoukkueen vakiokalustoon kuuluva Sini Sutinen. Tasainen joukkue on oiva sekoitus kokemusta ja nuoruutta. Liigakonkari Elina Korsumäen vinkeillä nuorten lupauksien kuten Emmi Rauhalan ja Elisa Ilotun on turvallista ottaa yhä suurempia askeleita niin liigassa, kuin myös sinivalkoisella tiellä.

Ylöjärveläisten runko on pysynyt mainiosti kasassa. Sisäpelikengät hetkeksi heittivät naulaan Tintti Kurtti, Maija Veteläsuo, Elisa Mattila ja Iida Koskinen. Sisäänpäin saapuivat tutut kasvot, muutaman vuoden poissa olleet Suvi Sutinen ja Eve Reponen.

FTK-Tornio

Kauden 2019-2020 kynnyksellä ilmassa leijui kysymys: ”Pärjääkö FTK ilman Tiia Juntikkaa?”. Juntikka oli pitkään FTK:n ruumiillistuma. Kausi osoitti kuitenkin, että FTK Ilman Juntikkaa on kilpailukykyinen joukkue. Esille nousivat Anna Keränen, Maria Ollila ja Sanna Rautio. Maajoukkueen portteja kolkutellut kolmikko, joista osa on päässyt sisäänkin kantoi torniolaisia reppuselässään. Anna Keränen sai kunnianosoituksena valinnan liigan tähdistökentälliseen. FTK tulee alkavalla kaudella olemaan inhottava vastustaja erityisesti kotihallissaan. Torniolaiset hyötyvät sarjan pohjoisimpana joukkueena siitä, että vierailla jää usein kuvainnollisesti jalat bussiin Tornion reissulla.

HIFK FS

Team Vanpan taival naisten Futsal-Liigassa tuli päätökseen. HIFK lunasti Vanpan sarjapaikan itselleen. Helsinkiä futsalkartalle vievä HIFK saa runkopelaajansa Vanpasta. Sen lisäksi toisesta pääkaupunkiseudun pääsarjajoukkueesta HIFKiin siirtyi Karoliina Kröger, Ilona Mikkelä sekä Tuula Siren. Myös FC Opan tehokkain pelaaja Hanna Putaala saapuu vahvistamaan helsinkiläisiä. Joukkueella on takana iso seura ja enemmän resursseja kuin Team Vanpa vuosina. Jos resurssit saadaan käytettyä oikein helsinkiläiset voivat haastaa isompiaan.

Putoamista vastaan taistelevat

FC Oulun Pallo

FC Oulun Pallo nousi naisten Futsal-Liigaan kaudelle 2019-2020. Ensimmäinen kausi ei sujunut satumaisella tavalla. Joukkue onnistui napsimaan ainoastaan voiton sieltä, toisen täältä. Liigan eniten maaleja päästänyt joukkue lopetti kautensa runkosarjan toiseksi viimeiselle sijalle. Opan terävin syömähammas Hanna Putaala vaihtaa pohjoisen kentät Helsingin kirkkaisiin valoihin. Jos Opa mielii jatkaa liigataivaltaan myös alkavan kauden jälkeen, on muiden pelaajien noustava esiin. Yksi mielenkiintoinen nimi on Ylöjärvellä futsaloppinsa saanut Ida Lohtander. Tämä ikitaistelija voi nostaa omalla asenteellaan koko joukkueen tekemistä ylöspäin.

Kampuksen Dynamo

Yliopistokaupunki Jyväskylässä operoiva Kampuksen Dynamo on miesten puolella menestyneimpiä joukkueita. Naisten puolella KaDy ei ole vielä yltänyt vastaaviin urotekoihin. Päättyneellä kaudella Dynamon kohtalona oli pitää liigan häntäpaikkaa. Alkavalle kaudelle KaDy menetti ykkösmaalivahtina toimineen Martta Perälän MuSaan. Dynamo on kuitenkin hyvissä käsissä päävalmentajansa Mikko Kytölän alaisuudessa. Monia nuoria pelaajia on murtautunut jyväskyläläisten edustukseen. Jos nuoret nostavat yhä tasoaan, voi KaDy taistella jopa pudotuspelipaikasta.

Kaustisen Pohjan-Veikot ja FC Halikko

Futsal-Ykkösestä liigavauhtia nousee haistelemaan Kaustisen Pohjan-Veikot ja FC Halikko. Liigan ja Ykkösen tasoero on suuri, mutta joukkueet ovat motivoituneita kuromaan eroa umpeen. Kärkisijoille tällä kaksikolla ei liene asiaa, mutta pudotuspelipaikka on mahdollinen kaiken osuessa nappiin.


Naisten Futsal Liigan kausi starttaa lauantaina 10.10 ja Yilves naiset aloittavat kotipelillä Ylöjärven Urheilutalolla. Tätä ennen tulossa vielä otteluennakko pelistä!


   
Lisää uutisia
Futsal
«  Marraskuu   »