Enemmän aikaa kohtaamiselle - kohti uutta kautta 2019-2020
17.10.2019 15:59 Uutiset / Seuran etusivu

Enemmän aikaa kohtaamiselle

Seuramme täyttää tulevana kautena 30-vuotta. Juhlavuoden merkittävin tapahtuma on uuden monitoimihallin valmistuminen ja käyttöönotto. Otamme tärkeän askeleen kohti monipuolisia ympärivuotisen harrastamisen edellytyksiä ja luomme näin vahvaa pohjaa kehittymisellemme tulevaisuudessa. Iso hatunnosto, arvostus ja kiitokset kaikille teille, jotka olette olleet mukana vaikuttamassa ja tekemässä töitä monitoimihallin eteen!

Kaudella 2018-2019 onnistuimme usealla kehitysalueella viemään toimintaamme eteenpäin. Olosuhteiden osalta hienoja saavutuksia olivat Soppeen tekonurmen uusiminen, Tiuran tekonurmi ja viimeisimpänä tietysti monitoimihallin valmistuminen. Pelaajapolulle toimme lisää seuran järjestämiä lisäharjoittelumahdollisuuksia, kuten talenttitoimintaa, taitokouluja sekä maalivahtitallin. Viimeisimpänä uutuutena tulevalle talvikaudelle käynnistyy futsal-taitokoulu. Seuran näkyvyys on parantunut, kiitos erityisesti aktiivisesti turnauksia ja tapahtumia kiertävien ikäluokkiemme. Olemme saaneet lisää seuraajia sosiaalisessa mediassa ja sisältöä on jaettu entistä enemmän. Ylöjärven Ilveksen logo tulee entistä useammin vastaan ihan arkisilla kauppakäynneilläkin! Yhteistyössä Tampereen Ilveksen kanssa otimme pieniä askeleita eteenpäin, mm. meidän T11-ikäluokan ja Ilveksen T09-joukkueen viikoittaiset yhteisharjoitukset sekä useat pelitapahtumat, seuran organisoimat valmennuskoulutukset ja yleisesti tiiviimpi yhteydenpito seuratasolla. Ylöjärven Iskun kanssa saamme käyntiin ensimmäisen tyttöjen monilajikerhon tulevalle talvelle.

Tulevan juhlavuoden teemamme on ”enemmän aikaa kohtaamiselle”. Tällä teemalla haluamme korostaa ihmisten kohtaamisen ja ihmisten välisen vuorovaikutuksen merkitystä toiminnassamme sekä yleisesti ihmisten hyvinvointia edistävänä asiana. Toimintamme kannalta merkitsevimpiä ja vaikuttavimpia ovat valmentajien ja lasten sekä nuorten kohtaamiset kentällä. Tärkeää on myös muistaa kohtaamisten merkitys lasten ja nuorten vanhempien kanssa ja muiden seuran toimijoiden kesken. Yhdessä olemme seura.

Ylöjärven Ilves on olemassa luodakseen elinikäisen yhteisen harrastuksen. Haluamme olla esimerkillinen kasvattajaseura ja yhteisö. Pyrimme tähän mahdollistamalla kaikille matalan kynnyksen osallistumisen sekä tavoitteellisen yhdessä oppimisen. Vanhemmille ja toimihenkilöille tekemämme kyselyn perusteella, molempiin tulee panostaa lisää. Yhtälö ei ole helppo ja se on aiheuttanut toiminnassamme paljon haasteita. Haasteiden ratkaisemiseksi tarvitaan vielä paljon lisää ymmärrystä, palautteita, keskusteluja ja lopulta myös valintoja. Jatkamme työskentelyä tämän aiheen parissa tiiviisti tulevana kautena.

Toimintamme pelisäännöt rakentuvat arvoistamme: iloitsemme yhdessä, välitämme toisistamme, kehitymme joka päivä ja kannamme vastuumme kasvattajina. Vanhemmista ja toimihenkilöistä yhteensä 79% kokee arvojen toteutuvan toiminnassamme. Suurimpana haasteena kyselyn perusteella on arvojemme tunnistaminen ja niistä viestiminen. Toimiessamme lasten ja nuorten kanssa, meidän tulee muistaa kantamamme vastuu kasvattajina. Kyselyiden perusteella meillä on tällä hetkellä yhteensä 16 kiusaamistapausta seurassamme. Siinä on tasan 16 liikaa. Meidän jokaisen valmentajan ja ikäluokkien muiden toimihenkilöiden tulee suhtautua näihin äärimmäisen vakavasti. Näiden käsittelyyn on myös aina seuran tukea saatavilla. Muistetaan tehdä myös tiivistä yhteistyötä vanhempien ja toimihenkilöiden välillä. Yhdessä pystymme paremmin ratkaisemaan ongelmia ja saamaan aikaan muutosta.

Tulevana kautena keskitymme selkeyttämään valintojamme ja asettamme konkreettisemmin mitattavia tavoitteita. Valintoja tehdään, jotta rajalliset resurssimme voidaan suunnata niihin kohteisiin, jotka olemme tunnistaneet seuran tulevaisuuden tavoitteiden kannalta kriittisiksi. Valintojen taustalla on käytetty sekä toimihenkilöille että vanhemmille suunnattujen kyselyiden tuloksia. Valinnat muodostavat vahvaa selkänojaa tehtävillä päätöksille yhdessä arvojemme kanssa. Kerromme näistä lisää myöhemmin.

Seuran hallitukseen on valittu sääntömääräisessä syyskokouksessa seuraavat jäsenet:

Joni Ojamäki, puheenjohtaja
Jaana Larimo
Juha Kanto
Ari-Pekka Kangasmäki
Esa Linjamaa

Hallitus tulee järjestäytymiskokouksessaan tarkentamaan roolit ja vastuut kehitysalueittain. Hallituksena olemme sitoutuneet viemään yhdessä toimintasuunnitelmamme tavoitteita eteenpäin ja antamaan parhaan käytettävissä olevan panoksemme seuran eteen.

Tehdään ensi kaudesta yhdessä juhlaa!


Joni


   
Lisää uutisia
Ylöjärven Ilves ry
«  Kesäkuu   »
Kategoriat