Otteluennakko Ilves FS- Yilves
10.3.2020 16:25 Uutiset / Naiset FS

.

Runkosarja päättyy 14.3.2020, jatkuvatko pelit vielä viikonlopun jälkeen?

Runkosarjan viimeiselle kierrokselle tulevana lauantaina lähdetään jännittävissä merkeissä. Sarjan tällä hetkellä kärjessä olevat joukkueet MuSaFutsal ja ACE kohtaavat. MuSaFutsal on varmistanut jo paikan kahden joukkueen joukossa. Kakkospaikassa on vahvasti kiinni ACE. Ilves FS ja GFT huohottavat tiukasti takana odottaen ACE:n tappiota. GFT matkustaa sarjajumbo KaDy:n vieraaksi Jyväskylään ja Ilves FS kohtaa Ylöjärven Ilveksen Kauppi Sports Centerissä. Pudotuspeleihin pääsystä taistelu kuuden parhaan joukkoon on vielä jännittävämpi. FC SportJ:n ja FTK-Tornion välinen ottelu päättyi FC Sport J:n 6-5 voittoon pitkän kaavan kautta. FC Sport J on nyt Ylöjärven Ilveksen kanssa tasapisteissä ja FTK-Tornio pisteen perässä niukasti viivan alapuolella. FTK-Tornio kohtaa kotipelissä FC OPA:n ja FC Sport J matkaa Vantaalle VanPa:n vieraaksi. Yhdelle näistä kolmesta jää käteen Musta Pekka ja kausi on tylysti paketissa. Hienoa, että otteluissa on isot panokset.

Ilves FS on Ylöjärven Ilvekselle tuttu vastustaja. Syyskierroksella Ilves FS haki tiukan väännön jälkeen Ylöjärven liikuntakeskukselta pisteet lukemin 0-3. Ilves FS kuuluu sarjan kestomenestyjiin. Joukkue maajoukkuevalmentaja Jaakko "Lämmi" Laitisen johdolla tulee taatusti laittamaan rohtoja taikapataansa ja sekoittaa keitosta huolellisesti. Maalivahtikaksikko Emiilia Syvänen ja Lilli Sandström pyrkivät laittamaan maalin umpeen. Puolustuksen lukot Tiina Pöyry ja Satu Pesonen eivät tule päästämään vastustajia ilmaiseksi maalialueen lähelle. Vastustajia rokottavat armottomasti Matilda Herranen ja eniten tehotuhoja vastustajille tekevä Tiia Juntikka. Toki loputkin kokoonpanon nimistä voisi tähän luetella aivan yhtä hyvin. Ilves FS voitti edellisen ottelun jatkoajan jälkeen FC OPA:n Oulussa lukemin 5-6 ja juuri mainittu Tiia Juntikka iski tehot 4+1.

Toinenkaan ottelupallo ei päättynyt Ylöjärven Ilveksen eduksi. Ylöjärven Ilves hävisi runkosarjan viimeisen kotiottelunsa lukemin 1-5 (0-1) GFT:lle. Ottelussa oli kovassa lennossa kirjaimellisesti paikalle lentokoneella saapunut pistepörssin ykköseksi siirtynyt Daniela Tjeder tehoin 2+0. Tjederia säesti kevään tulleen vauhtiin päässyt Pirta Hiukka tehoin 1+3. Ylöjärven Ilves paransi Oulun sukelluksen jälkeen otteitaan ja tekemisen ollessa jo paljon paremmalla tasolla. Omiin on mennyt kuitenkin liikaa palloja kolmessa viimeisimmässä pelissä ja maalisuhde on kääntynyt negatiiviseksi. Ajoittain hallitsevaa Suomen mestaria pystyttiin haastamaan varsin hyvin. Ottelun kääntyminen espoolaisille perustui puhtaasti yksilöiden paremmuuteen. GFT tulee tänäkin keväänä menemään pitkälle.

Päävalmentaja Vesa Parviainen, kasvot saatiin pestyä Oulun pettymyksen jälkeen. GFT oli silti liian vahva? "Nimenomaan ja kirjaimellisesti vahva. Hävittiin fysiikassa ja yksilötaidoissa. GFT:n pelaajat ovat marinoituneet ja jalostuneet jalkapallon puolella ja tämä näkyy tehokkaassa viimeistelyssä ja kokemus korkeammista sarjatasoista näkyy tekemisessä. Saadut maalipaikat käytetään kovalla prosentilla. Onnistuimme nostamaan oman pelin tekemisen tasoa ja yritimme parhaamme. Vielä meidän tekeminen ei riittänyt ja vastustaja oli parempi. Hyvälle ei ole häpeä hävitä."

Lauantaina Kauppi Sports Center ja Ilves FS, millä mietteillä mahdollisuuksien otteluun? "Periaatteessa ollut koko kausi mahdollista varmistaa paikka kuuden joukossa. Nyt tilanne kulminoituu hienolla tavalla tähän otteluun. Vastustaja on melkoinen tulivuori sammutettavaksi. Ilves FS on sarjan eliittiä. Selkeänä altavastaajana lähdemme otteluun. Pelaajilla on nyt erinomainen paikka näyttää lajia seuraavalle yleisölle parasta osaamistaan ja samalla iso tilaisuus nauttia pelaamisesta pitkän kauden päätteeksi."

Viime pelin raportti ja maalikooste:

http://www.yilvesnaiset.net/ottelut/nafuli.htm#naf...   
Lisää uutisia
Ylöjärven Ilves ry
«  Syyskuu   »
Kategoriat