Nyt tarvitaan yhteistyötämme!
15.3.2020 17:22 Uutiset / Seuran etusivu

Jaetaan rohkeasti ideoitamme ja kokemuksiamme uudessa tilanteessa.

Hyvät seuramme vapaaehtoiset ja harrastajat,

Seuramme on kohdannut ison haasteen, jonka ratkaisemiseen ei ole valmiita toimintamalleja olemassa. Kenttätoiminnan keskeyttäminen koronaviruksen vuoksi määräajaksi torstaina 12.3 iltapäivällä oli meiltä aloitteellinen toimenpide, jonka teimme mahdollisimman nopeasti, kun ymmärsimme tilanteen kehittymisen vaikutukset. Niin kuin jalkapallo- ja futsalpeleissäkin, meidän tulee nyt toimia monimutkaisessa ja ennalta-arvaamattomassa ympäristössä ja tehdä eri tilanteissa nopeita ja selkeitä ratkaisuja joukkueemme yhteinen etu edellä. Tulevissa mahdollisesti hyvinkin vaikeissa ja haastavissa tilanteissa punnitaan lopulta se, millainen seura ja yhteisö olemme.

Seuramme toiminta on luonnollisesti täysin riippuvainen työntekijöistämme, vapaaehtoistyöstä ja harrastamisesta saatavista toimintamaksutuloista. Nyt asetettujen toimintarajoitteiden pitkittyessä, on selvää, että toimintamaksujen tuottamat rahavirrat alkavat ehtyä. Ilman toimintaa on mahdotonta kerätä toimintaan liittyviä maksuja. Niin me kuin muutkin seurat miettivät tätä asiaa tiiviisti tällä hetkellä. On myös selvää, että seurayhteisömme, joukkueemme ja harrastajamme kärsivät siitä, ettemme voi kohdata päivittäin kentillä. Jalkapallo ja futsal ovat joukkuelajeja, joihin kuuluu olennaisena osana lähikontaktit. Haluamme seurana mahdollistaa elinikäisen yhteisen harrastuksen. Lopulta tuleva haastava ajanjakso on siihen suhteutettuna hyvin lyhyt, joten meidän on käännettävä katseita eteenpäin.

Nyt onkin aika seurayhteisömme näyttää kykynsä ja pohtia yhdessä keinoja siihen, miten pärjäämme tässä uuden tyyppisessä tilanteessa, jossa perinteinen joukkueharjoittelu ei tule kysymykseen. Olemme jo taustalla aloittaneet työtä sen eteen, miten voisimme seurana tukea mm. etäharjoittelussa. Vaikka emme pystyisi järjestämään perinteisiä harjoituksia ja osallistumaan ottelutapahtumiin, pystymme parhaimmillaan silti vaikuttamaan siihen, miten lapset, nuoret ja aikuiset käyttävät vapaa-aikaansa ja pysyvät osana seurayhteisöä. Tärkeintä tässä tilanteessa on pitää yhteisömme tiiviissä vuorovaikutuksessa. Tapoja tähän löytyy varmasti, vaikka lähikontaktit eivät onnistukaan. Jaetaan siis rohkeasti ideoitamme ja kokemuksiamme!

Vetoan myös kaikkiin seuran toimijoihin siinä, että säilytetään kärsivällisyytemme tässä tilanteessa ja pyritään löytämään yhteisiä ratkaisumalleja myös taloudellisissa kysymyksissä. Nähdään haasteet mahdollisuuksina. Pohdimme parhaillaan myös näitä kysymyksiä seuran hallituksen toimesta ja kaikki apu tähän on tervetullutta.

Tavoitteenamme on olla esimerkillinen seura ja yhteisö. Meidän pitää kaikissa valinnoissamme pohtia asioita seuramme arvojen, harrastajien ja vapaaehtoisten kautta sekä pitkä aikajänne edellä. Koen, että tilanteesta huolimatta, nyt on paikka myös kehittyä seurana ja viedä toimintaa aivan uudelle tasolle. Jos vain yhdessä puhallamme yhteen hiileen ja saamme seuran arvokkaat vapaaehtoiset voimavarat käyttöön, voimme varmasti olla jälkikäteen ylpeitä toiminnastamme. Vaikka toiminta kentällä on hetkeksi pysähtynyt, työ taustalla jatkukoon entistä tiiviimpänä.

Ollaan siis aloitteellisia ja luodaan valmiuksia hyödyntää tulevat tilanteenvaihdot mahdollisimman tehokkaasti yhteisen hyvän eteen. Yhdessä olemme seura.

Terveisin
Joni, puheenjohtaja


   
Lisää uutisia
Ylöjärven Ilves ry
«  Syyskuu   »
Kategoriat