Ohjeet pienryhmäharjoitteluun
6.5.2020 14:10 Uutiset / Seuran etusivu

Aloitamme pienryhmäharjoittelun porrastetusti Palloliiton ohjeistuksen mukaan

Ohjeet pienryhmäharjoitteluun 6.5.2020

Ylöjärven Ilves aloittaa ikäluokkiensa lähikontakteja välttävän pienryhmäharjoittelun porrastetusti keskiviikosta 6.5.2020 alkaen perustuen Palloliiton 5.5.2020 antamiin ohjeistuksiin. Palloliiton pienryhmäharjoittelun mahdollistavassa ohjeistuksessa on perehdytty huolellisesti THL:n ja valtioneuvoston sekä Palloliiton lääkintävaliokunnan ja Olympiakomitean linjauksiin. Koronavirusepidemia ei ole vielä kuitenkaan kokonaan ohi, joten seuran, ikäluokkien, pelaajien ja taustajoukkojen tulee yhteistyössä kantaa edelleen vastuu kaikkien toimijoiden turvallisuudesta ja epidemian taltuttamisesta. Lähtökohtana on varmistaa turvallinen harrastetoiminta niin pelaajille, valmentajille kuin muille toimihenkilöille ja perheille. Seuraamme Palloliiton ja viranomaisten ohjeistuksia tarkasti ja päivitämme ohjeita säännöllisesti viimeisimmän tiedon mukaisiksi.

Ulkoliikuntapaikkoja voidaan aluehallintoviranomaisten mukaan käyttää ohjattuun ja valvottuun harjoitteluun, huomioiden voimassa olevat kokoontumisrajoitukset sekä lähikontaktien välttäminen. Ylöjärven Kaupungin liikuntapaikkamestari Jyrki Tanhuanpää on antanut luvan tekonurmien (Soppeenharju ja Tiuravuori) harjoituskäyttöön Palloliiton ohjeistuksien mukaisesti seuralle myönnetyillä virallisilla harjoitusvuoroilla. Kenttäalueella voi harjoitella useampikin pienryhmä samanaikaisesti, kunhan ryhmien välillä on riittävän suuret turvavälit. Lisäksi on huomioitava, että harjoituksiin ei saavuta ennen oman harjoitusvuoron alkua ja harjoitusvuorojen välillä noudatetaan vähintään 5 minuutin siirtymäaikaa. Harjoitusvuoro alkaa siis viisi minuuttia kenttävuoron alettua, ja päättyy 5 min ennen kenttävuoron päättymistä.

Pienryhmäharjoitteluun ei pidä osallistua, jos vanhempi tai lapsi kokee tartuntariskin itselleen tai perheelle liian suureksi. Päätös osallistumisesta on aina yksilön ja perheen tekemä, sillä tilanteet perheissä ovat hyvin erilaisia esimerkiksi riskiryhmiin kuuluvien osalta. Tuemme seurana edelleen omatoimista harjoittelua pienryhmäharjoittelun rinnalla, joten olkaa rohkeasti yhteydessä ikäluokkanne toimihenkilöihin kaikissa harjoitteluun liittyvissä kysymyksissä. Tärkeintä on, että jokainen pääsee edelleen harjoittelemaan itselleen sopivassa ja turvalliseksi tuntemassaan ympäristössä.

Pienryhmäharjoituksia järjestetään vain sen ikäisille tai tasoisille pelaajille, jotka pystyvät noudattamaan etäisyyssääntöjä ja muita terveyden kannalta tärkeitä ohjeita koko tapahtuman ajan. Seuran vastuuvalmentajien kanssa on yhdessä päätetty, että nykyisillä ohjeilla tässä vaiheessa tämä tarkoittaa 9-vuotiaita (2011-syntyneet) ja sitä vanhempia ikäluokkia. Poikien 2012-ikäluokassa pienryhmäharjoittelu aloitetaan vielä pienemmissä noin 6-7 hengen ryhmissä ja muiden ikäluokkien sekä toimintaryhmien osalta jatkamme omatoimista harjoittelua toistaiseksi. Muutoksia näihin ohjeisiin saattaa tulla lähiopetuksen alkaessa 14.5.2020 sekä kokoontumisrajoitusten laajetessa 50 henkilöön 1.6.2020.

Harjoitteluun liittyvät ohjeet ikäluokille:
1) Kaikki ohjeet on käytävä läpi etukäteen koko ikäluokan (pelaajat ja vanhemmat) kanssa.
2) Ohjatussa ja valvotussa tapahtumassa on maksimissaan 10 osallistujaa, joista vähintään 1 on valmentaja/ohjaaja ja se tapahtuu ulkotiloissa seuran virallisella harjoitusvuorolla.
3) Yhdessä harjoitteleva pienryhmä säilyy samana mahdollisimman pitkään tapahtumasta toiseen. Vastuuvalmentajat tallentavat pienryhmäjaot Google Drive-kansioon.
4) Harjoituksissa vältetään osioita, joissa pelaajat joutuvat lähikontaktiin. Henkilöiden väliset etäisyydet säilyvät vähintään kahdessa (2) metrissä koko tapahtuman ajan.
5) Harjoituksissa palloja käsitellään lähtökohtaisesti vain jaloin (pääpeliä vältettävä sekä pallon koskettamista paljain käsin).
6) Harjoituksissa ei käytetä liivejä. Merkkikartioita ja muita valmennuksen apuvälineitä käsittelee vain yksi henkilö.
7) Harjoittelua koskevat palaverit pidetään etäyhteydellä.

Henkilökohtaiset ohjeet kaikille:
1) Jalkapalloa ei tule harjoitella, mikäli henkilöllä on pieniäkään sairauden oireita tai hän kuuluu COVID 19 -viruksen kannalta johonkin riskiryhmään.
2) Jos epäilet covid-19-tartuntaa, toimi THL:n ohjeiden mukaan
3) Kaikkien osallistujien tulee pestä kädet ennen ja jälkeen tapahtuman kotona tai on käytettävä omaa desinfiointiainetta.
4) Kentälle saavutaan ja poistutaan suoraan harjoitusvarustuksessa. Lähikontaktien välttäminen harjoituksiin kulkemisessa on myös huomioitava.
5) Mikäli oma juomapullo on mukana, siitä ei saa juoda kukaan muu henkilö.
6) Sylkeminen kentälle on kielletty.
7) Jos joudut yskimään tai aivastamaan, yski / aivasta hihaasi tai paitasi sisään.
8) Noudata valtioneuvoston liikkumis- ja kokousrajoituksia sekä THL:n ohjeistuksia.


   
Lisää uutisia
Ylöjärven Ilves ry
«  Toukokuu   »
Kategoriat