Otteluennakko MuSa- Yilves
4.11.2020 17:30 Uutiset / Naiset FS

Kuva: Jimi Soinila Photography

Ylöjärven Ilves matkaa sunnuntaina Porin Urheilutalolle kauden ensimmäiseen vierasotteluunsa MuSaFutsalia vastaan. Viime keväänä porilaiset olivat ennen keskeytystä sarjan piikkipaikalla ja lähellä saada himoitun mestaruuspokaalin. Nälkää ja näyttämisen halua varmasti jäi ja joukkue tulee olemaan tänäkin vuonna sarjan TOP 3 - ryhmässä ainoana tavoitteenaan kullan saaminen vaskooliin. MuSaFutsal on hyvä ja taitava joukkue, jolle tasoitusta ei ole varaa antaa missään muodossa. Lisäksi Porin hornankattila on ollut haastava paikka vierasjoukkueille.

Joukkuessa on tapahtunut pientä liikehdintää, vaikka päävalmentajana jatkaakin ansiokasta työtä lajin parissa jo pitempään tehnyt Juha Helander. Pienestä ringistä huolimatta laatua löytyy myös avainpelaajien jatkaessa. Merkittävimpiä lähteneitä pelaajia ovat Minna Rajamäki, Ella Kuuri-Riutta ja Jenna Oksanen (Ilves FS). Merkittävimpiä saapuneita puolestaan ovat Martta Perälä (KaDy) ja B-tytöistä Iina Heikkilä, Helmiina Luoma sekä Nea Siren. Avainpelaajat Jasmin Ylikraka, Milla Ljungman sekä illasta toiseen isoja minuutteja urakoivat tehopelaaja Netta Hannula ja futsal-ikoni Elina Setälä ovat joukkueelle kaikki kaikessa.

Kapteeninsa Setälän johdolla joukkue vannoo kovan ja fyysisen pelaamisen nimeen pyrkien horjuttamaan vastustajiensa itseluottamusta, mutta Ylöjärven Ilves on jälleen valmiina haasteeseen. Vaikka kovan ja väärin pelaamisen välinen merkittävä ero on porilaisilta saattanut ajoittain hämärtyä, YIlves luottaa siihen, että paikalle saapuva tuomaristo on sääntöjen suhteen ajan tasalla.

MuSaFutsalin kauden avausottelu GFT:tä vastaan Porin Urheilutalolla venyi aina rankkarikisaan asti. GFT oli kisassa parempi ja vei mukanaan kaksi pistettä Espooseen lukemin 3–4 rp. 3–3 ja. 3–3 (1–1). Kaikki kolme liigadebytanttia Iina Heikkilä, Helmiina Luoma sekä Nea Siren (mv) pääsivät ottelussa näyttäytymään kotiyleisölle. Toisessa sarjapelissään MuSaFutsal kohtasi kolmen voiton putkessa seilanneen Ilves FS:n Kaupissa. Värikkäiden vaiheiden jälkeen porilaiset jyräsivät Tampereella lopulta 2-3 -voittoon.

Ylöjärven Ilves taas hävisi toisen kotiottelunsa. ACE-merkkinen pesukone pesi Ylöjärven Ilveksen 6 minuutissa, linkosi loppuun 16 minuutin kohdalla ja kuivasi toisen puoliskon aikana kavennusyritykset loppunumeroihin 1-5. Ylöjärven ainokaisen viimeisteli jälleen kierroksen komeimmalla osumalla Heidi Linjamaa. Samoilla otteilla ei ole kuitenkaan mitään asiaa MuSaFutsalin kullanhuuhdontarummussa, vaan joukkueen pitää muistaa ottaa omat hakut ja lapiot mukaan.

- Ylöjärven Ilveksen päävalmentaja Vesa Parviainen, ACE -pelistä reppuun ei tullut pisteitä? "Tiedossa oli, ettei huonoon alkuun ole varaa ja tilastot olivat ACE:n hyväksi. Vaikka tiedossa olivat kaikki montut ja kuopat, kaikesta huolimatta löysimme itsemme montun pohjalta. Koko joukkuetta leimasi ylivarovainen olemus kaikessa tekemisessä ensimmäisellä jaksolla. Toinen jakso oli selvästi parempi, mutta jäi siitäkin puuttumaan, koska viimeistely oli vajavaista. Ei löytynyt riittävästi luonnetta ja silloin ACE syö aamupalaksi tämänlaisia joukkueita rutiininomaisesti hyvien yksilöidensä toimesta. Mietittävää jäi siis kolmen viikon ottelutauolle, kun Sport-peli 24.10. siirrettiin. Sinällään tauko osui hyvään kohtaan." - Millä mietteillä seuraavaksi kohti länsirannikkoa ja MuSaFutsalin linnaketta? "MuSaFutsal on varmasti jykevin linnake ja kaivos tässä sarjassa, eivätkä pisteet koskaan lähde sieltä helpolla rattaille kotiin tuomiseksi. ACE -pelistä rima nousee jälleen, mutta keskitytään oman tekemisen parantamiseen. Riittääkö se pisteiden saamiseksi Ylöjärvelle, jää nähtäväksi. Kovaan peliin vastataan tarvittaessa kovalla pelillä, sillä nöyristelemällä tulosta ei tule. Vastustajan dynamic duo Setälä-Hannula on liigan eliittiä ja rokottaa armottomasti, jos paikkoja annetaan. Tasaisen tiukkaa vääntöä lähdetään Porista hakemaan."

Edellisen ottelun rapotti ja maalikooste:

http://www.yilvesnaiset.net/ottelut/nafuli.htm#naf...   
Lisää uutisia
Ylöjärven Ilves ry
«  Marraskuu   »
Kategoriat