Otteluennakot GFT- Yilves ja FC Sport j.- Yilves
11.12.2020 11:07 Uutiset / Naiset FS

Kuva: Yilves.

Ylöjärven Ilves lähtee kahden viikon pelitauon jälkeen jo toistamiseen raskaaseen tuplapeliviikonloppuun ja tälläkin kertaa pelkästään vierasotteluiden merkeissä. Lauantaina joukkue matkaa Espooseen GFT:n, kolminkertaisen Suomen mestarin vieraaksi ja sunnuntaina matka jatkuu vastakkaiseen suuntaan aurinkoiseen Vaasaan, jossa joukkue kohtaa FC Sport-j:n.

GFT:n valmentajaksi palasi Petri Kettunen, jonka pelifilosofia perustuu yhden maalin tekemiseen vastustajaa enemmän. Viime kauden jälkeen Espoosta siirtyivät HIFK:n riveihin Tuula Siren ja Ilona Mikkelä. Joukkueessa jatkavien useiden maajoukkuepelaajien ryhmä janoaa jälleen mestaruutta ja laatu kovaa määrää tässäkin tapauksessa. Nimet Daniela Tjeder, Johanna Vasara, Siiri Perälä, Maiju Hirvonen, Pirta Hiukka, Maria Mäntylä ja Kiia Laine kelpaisivat mille tahansa sarjan joukkueelle aloituskokoonpanoon. Tähän kun lisätään joukkueeseen saapuneet vahvistukset Sandra Lind (FC Sport-j) ja Emilia Jokisalo (FiberPasta Chiaravalle/Italia), on koossa melkoinen eliittijoukkue. Ei ihme, että valmentaja Kettusella on syytä hymyyn.

FC Sport-j:n päävalmentaja on vaihtunut ja Tomislav Krstevskin paikan on ottanut Sanna Keromaa. Joukkueen merkittävimmät lähtijät ovat Sandra Lind (GFT) ja Tiina Takala-Hakomäki. Tulijoista mainittakoon Lotta Rosenström ja Emma Pettissalo. Vaasalaisten liigakauden alku viivästyi paikallisen koronatilanteen johdosta, mutta tämä seikka ei juurikaan ole näkynyt pelikentällä. FC Sport-j pelaa pudotuspeleissä vuodesta toiseen. Joukkueen ykköstykkiä Pipsa Lahtista säestävät mm. Tiialeena Hakala, Maarit Vitikka ja Vilma Rosenström. Maalin suulla viimeisenä muurina Karoliina Muurimäki takaa, ettei maaleja tulla helpolla tekemään. Ottelusta tulee varmuudella melko fyysinen vääntö.

Ylöjärven Ilves hävisi edellisen paikallisottelunsa 0-2 Ilves FS:lle. Tiina Pöyryn kaksi maalia ja varakapteeni Lilli Sandströmin nollapeli olivat tehottamalle kotijoukkueelle liikaa. Ylöjärven Ilves ei saanut palloja hyvistäkään maalipaikoista sisään, joten tehoja pitää alkaa jälleen löytymään tulevana viikonloppuna. GFT ja Opinmäki ovat olleet Ylöjärven Ilvekselle melkoinen vuorenpeikko. Espooseen lähdetään (jos lähdetään?) hakemaan kahta ehjää puoliaikaa. Haaste on äärimmäisen kova ja joukkueelta vaaditaan melkoista venymistä. GFT lähteekin otteluun ylivoimaisena suosikkina. Vamian Hansakampus ja FC Sport-j ovat myös haastava yhdistelmä. Ei vähiten siksi, että FC Sport-j pääsee tuorein jaloin Espoon reissussa rähjääntyneen Ylöjärven Ilveksen kimppuun. Kunnossa olevalle Ylöjärven Ilvekselle on siis luvassa pelaajia pahasti kuormittava viikonloppu ja jokaisen rosterissa olevan panosta tarvitaan.

- Ylöjärven Ilveksen päävalmentaja Vesa Parviainen, paikallisottelusta tuli tappio? "Ei pystytty saamaan ihan parasta tekemisen terää esille ja tappio tuli. Saatiin luotua riittävästi maalipaikkoja, vaan ei maaleja ja Ilves FS näytti rutiinillaan eron joukkueiden välillä. Pienet asiat ratkaisevat, mutta olemme kuitenkin jälleen lähempänä sitä päivää, kun Ilves FS:kin kaatuu sarjapelissä." - Seuraavaksi raskas viikonloppu ja kaksi vierasottelua. Ensin lauantaina Espooseen GFT:n vieraaksi ja sunnuntaina Vaasaan FC Sport-j:n vieraaksi. Millä miettein tien päälle ? "Hieman ristiriistaisin miettein. Lähinnä vastuullisuus pääkaupunkiseudulle ja sieltä suoraan Vaasaan matkustamisen suhteen arveluttaa. Toivon hartaasti ottelun siirtoa jo pelkästään eettisistäkin syistä. GFT on sarjassa mansikoita kakun päällä, sillä joukkue on täynnä loistavia pelaajia Emilia Jokisalo kirsikkana. Opinmäki on ollut meille haastava paikka, mutta kaikki tilastot on tehty rikottavaksi. Sunnuntain Vaasan reissu tuo lisähaastetta ja ponnistelua riittävästi viikonlopulle. FC Sport-j on kotiluolassaan paha joukkue kaikille ja viikonlopusta jokainen piste on kotiinpäin."

Viime pelin raportti ja maalikooste:

http://www.yilvesnaiset.net/ottelut/nafuli.htm#naf...   
Lisää uutisia
Ylöjärven Ilves ry
«  Tammikuu   »
Kategoriat