YIlveksen salibandytoiminta viriää lupaavasti: Kilpailutoiminta alkaa
23.3.2021 14:18 Uutiset / Seuran etusivu

Projektipäällikkö Jenni Veijonen ja salibandyn pelaaja Emma Laukkanen sekä Ylöjärven Ilveksen puheenjohtaja Joni Ojamäki ja jalkapalloa pelaava Aada Ojamäki ovat valmiit aloittamaan salibandytoiminnan seurassaan.

Ylöjärven Ilves aloittaa salibandyn kilpailutoimintansa ensi syksynä näillä näkymin ainakin naisten kolmosdivisioonasta.

Alustavissa kartoituksissa on käynyt ilmi, että pelaajapohjaa todennäköisesti on tarpeeksi, mutta valmentajaa haetaan yhä. Tavoitteena on, että joukkue pääsisi aloittamaan harjoittelun viimeistään elokuussa.

Myös tyttö- ja poikapelaajia toivotaan löytyvän niin paljon, että kokoon saataisiin useita joukkueita, mutta se ei ole YIlvekselle reviirin laajentamisen ainut tarkoitus. Ohjaaja Amma Tuominen kertoo, että salibandytoimintaa on käynnistelty harrasteryhmien kautta. Jo nyt seuralla on Futis-Säbäkerho, ja tällä viikolla alkaa Harrastesäbä-ryhmä.

– Futis-Säbän tavoitteena on tarjota 2015–16 syntyneille tytöille ja pojille mahdollisuus tutustua kahteen lajiin: salibandyyn ja jalkapalloiluun. Harrastesäbässä 2013–15 syntyneet pelaavat salibandya rennolla meiningillä ja hauskaa pitäen, Tuominen tiivistää.

YIlveksen puheenjohtajan Joni Ojamäen mukaan seuralla on tarkoituksena tarjota matalan kynnyksen harrastamisen mahdollisuuksia ja polkuja liikuttamalla entistä useampaa ylöjärveläistä. Ideana on rakentaa toimintaa vähitellen eteenpäin.

– Kolme pääteemaa kannattelee myös salibandytoiminnan alkua: matalan kynnyksen osallistuminen, olosuhteet ja monipuolisuus. Haluamme tarjota liikkumismahdollisuuksia sekä kilpa- että harrastepelaajille.

– Näistä teemoista rakentuu Ylöjärven Ilveksen tavoite kasvattajaseurana. Yhteistyökanavia meillä on myös muiden seurojen kanssa, mikäli pelaajien kiinnostus kasvaa pidemmälle, Ojamäki sanoo.

Salibandyharjoittelu keskitetään Ylöjärven Areenaan, ja sarjapelit pelataan liikuntakeskuksessa.

Sopii hyvin seuran perusarvoihin

Salibandytoiminnan aloitusta koordinoiva projektipäällikkö Jenni Veijonen on innoissaan tehtävästään:

– On mahtavaa tuoda salibandy jalkapalloilun ja futsalin rinnalle uutena lajina hyvin toimivaan seuraan, jossa perustukset ovat kunnossa.

– YIlveksen toiminta perustuu arvoihin, jotka minun on helppo allekirjoittaa. Matalan kynnyksen harrastamisen ja monilajisuuden myötä mahdollistuu yhä useamman ylöjärveläisen liikunnan harrastaminen, mikä lämmittää fysioterapeutin ja valmentajan sydäntäni, Veijonen myhäilee.

Veijonen on seurannut YIlveksen toimintaa vuosien ajan, sillä hänen poikansa pelaa jalkapalloa ja hänen miehensä valmentaa.

– Toiminta on näyttäytynyt aina laadukkaana. Yhteisöllisyys on nyt kärsinyt koronan vuoksi, mutta kunhan tilanne normalisoituu, tämäkin asia taatusti korjaantuu.

Suomen Salibandyliitto on jo hyväksynyt YIlveksen jäsenseurakseen, ja joukkueita aletaan rakentaa ennakkoilmoittautumisten perusteella. Toiveissa on, että keväällä tai viimeistään alkusyksystä päästään järjestämään avoimia harjoituksia eri-ikäisille.

– Kannattaa seurata Ylöjärven Ilveksen nettisivuja sekä sosiaalista mediaa. Niistä saa tarvittavat tiedot, miten mukaan pääsee, Veijonen neuvoo.

Yksi kiinnostuksensa jo ilmaisseista nuorista pelaajista on 12-vuotias Emma Laukkanen, joka innostui salibandysta aikoinaan isoveljensä innostamana ja on harrastanut sitä jo kohta kaksi vuotta.

– Salibandyssa on kivointa pelaaminen sekä se, että saa tavata kavereita. Harjoituksissa mukavinta ovat pujotteluradat.

– Suosikkipelipaikkani on puolustaja. En jännitä pelejä ollenkaan, Emma vakuuttaa.

Hänelle YIlves on luonteva valinta senkin takia, että sen riveissä pelaa jalkapalloa hänen luokkakavereitaan.

Pelaajien ja valmentajien lisäksi toimintaan tarvitaan muihinkin tehtäviin toimihenkilöitä. YIlveksen kotisivuilta löytyy lomake, jossa kiinnostuksen voi kertoa, ja lisätietoja annetaan myös sähköpostitse osoitteessa salibandy@ylojarvenilves.fi.


Kirjoittanut: Antti-Pekka Lehtonen
Juttu on julkaistu alun perin Ylöjärven Uutisissa 17.3.2021


   
Lisää uutisia
Ylöjärven Ilves ry
«  Toukokuu   »
Kategoriat